Yleisesti sisäinen uutinen "YT-neuvottelut alkavat" aiheuttaa paniikkia ja kylmää naurua. Tällä kertaa omalla kohdallani uutinen sai lämpimän hymyn kasvoilleni, koska se tarkoittaa sitä, että mahdollisuuteni jatkaa nykyisellä paikkakunnallani parantuivat oleellisesti. Aikaisemmassa suunnitelmassa tehtäväni olisi ottanut esimieheni mutta YT-prosessin myötä hänenkin paikkansa tulee tavallaan hakuun. Ja siihen paikkaan minulla on paremmat kuin hyvät mahdollisuudet. YT-prosessi kestää lakisääteisesti vähintään kuusi viikkoa ja se on yksilön näkökulmast iäisyys. Samaan aikaan tulisi jatkaa töitä motivoituneesti ja tehdä tulosta entistä paremmin. Oma motivaationi on onneksi toistaiseksi pysynyt hyvänä mutta ehkä terävin kärki työstä puuttuu. Olisi kiva saada ratkaisu omasta kohtalosta mahdollisimman pian, että pääisisi kunnolla toteuttamaan niitä kehityssuunnitelmia joita on kehitellyt.

Muutoin viime aikoina on naurattanut MM-kisojen lippufiasko ja lätkäjohtajien totaalinen itsensä munaaminen. Onneksi puhutaan niin marginaalilajista (ja 2. luokan kisoista lajin sisälläkin), ettei tästä kovin kansainvälisiä otsikoita saada. Jos futiksen EM- tai MM-kisoissa olisi näin tyhjät katsomot, niin siitä nousisi maailmanlaajuinen haloo ja päitä tippuisi. Toisaalta tympii suomalaisen lehdistön ainainen negatiivinen suhtautuminen kaikkeen mitä Suomessa järjestetään. Väkisinhän haetaan negatiivisia uutisia ja kisajärjestäjiä koitetaan mollata keinolla millä hyvänsä. Yleisurheilun EM-kisojen huonot säätkin olivat aikanaan järjestäjien vika. Nyt jos joku on saanut kylmän kahvin jäähallilla ja soittaa siitä iltalehteen niin otsikko kirkuu:"MM-kisoissa myydään eilen keitettyä kahvia?"

Kummastusta herätti uutinen jossa arvioitiin TV-selostajien Mertarannan ja Saukkosen suoritukset Suomi-Slovakia pelissä?? Herätkää nyt herranen aika.

Kentän puolella kisojen arvostuksesta kertoo se, että USA:n ja Kanadan pelaajat olivat viihteellä yökerhossa saakka kaksi päivää ennen ottelua. Jokainen tietää, että huipputasolla alkoholin nauttiminen kaksi päivää ennen peliä on ehdottomasti kielletty. Mutta nämä sällit ovatkin täällä joka keväisellä hupiretkellä kun kausi NHL:ssä ei päättynytkään Stanley Cupiin. Ja jos tuomisina on "maailmanmestaruus" niin onhan siitä kiva heittää joukkuekavereille juttua ja virnuilla kotopuolessa. Jos menestystä ei tule, niin se ei ole mikään katastrofi. Lätkässäkin voitaisiin pitää kunnon MM-kisat joka 4. vuosi ja pelata kunnon Olympiaturnaus joka 4. vuosi. Silloin olisi merkittävät kisat parhailla pelaajilla kerran kahdessa vuodessa. Tuskin tulee muuttumaan.

No, tänään itsekin katson Suomi-Sveitsi pelin miesten kanava AVA:lta.

Eilen pitkästä aikaa punttitreenissä mukana yhden jalan kyykyt. Mukavasti tuntuu pakaroissa ja veikkaan, että huomenna portaissa liikkuminen tuottaa tuskaa. Hyvä niin.